Ik ben nog niet zo thuis in de Griekse keuken, maar ik probeer graag nieuwe dingen uit! Afgelopen week heb ik zelf kipgyros gemaakt en spoilert alert: dit is héél goed gelukt. Het is soms een beetje puzzelen met Griekse gerechten, omdat ze vaak met yoghurt gemaakt zijn (mijn vriend heeft een lactoseintolerantie). Gelukkig zijn er in de supermarkt steeds meer plantaardige alternatieven, wat het een stuk gemakkelijker maakt. Ik deed de kypgyros in wraps met komkommer, paprika, tomaat, sla en zelfgemaakte tzatziki. Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (6 wraps):
  • 6 wraps
  • 400 gr kipfilet
  • 100 ml (plantaardige) yoghurt
  • 3 el oregano
  • 1 el chiliflakes
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • halve komkommer
  • zakje ijsbergsla
  • peper en zoutVoor de vegan tzatziki
  • 200 gr plantaardige yoghurt
  • halve komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom met de yoghurt, oregano, chiliflakes en een flinke snuf peper en zout. Mix goed door elkaar en laat 10-15 minuten marineren in de koelkast.
  2. Ondertussen begin je vast met de tzatziki. Rasp een halve komkommer boven een bak en knijp het vervolgens uit zodat al het water eruit is. Doe de overgebleven rasp in een schaaltje met de yoghurt. Pers en teentje knoflook en doe erbij samen met de peper en zout.
  3. Roer de tzatziki goed door en zet apart.
  4. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en de ui in ringen. Zet ook apart.
  5. Haal de kipfilet uit de koelkast en bak in een scheut olijfolie in een wokpan gaar.
  6. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de kipfilet als deze gaar is. Bak nog een paar minuten mee.
  7. Verwarm de wraps kort in de oven en ga ze dan vullen. Begin met wat ijsbergsla, komkommer, tomaat en ui en voeg daarna wat kipgyros met paprika toe. Top af met je zelfgemaakte tzatziki.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6 wraps):
  • 6 wraps
  • 400 gr kipfilet
  • 100 ml (plantaardige) yoghurt
  • 3 el oregano
  • 1 el chiliflakes
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • halve komkommer
  • zakje ijsbergsla
  • peper en zoutVoor de vegan tzatziki
  • 200 gr plantaardige yoghurt
  • halve komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom met de yoghurt, oregano, chiliflakes en een flinke snuf peper en zout. Mix goed door elkaar en laat 10-15 minuten marineren in de koelkast.
  2. Ondertussen begin je vast met de tzatziki. Rasp een halve komkommer boven een bak en knijp het vervolgens uit zodat al het water eruit is. Doe de overgebleven rasp in een schaaltje met de yoghurt. Pers en teentje knoflook en doe erbij samen met de peper en zout.
  3. Roer de tzatziki goed door en zet apart.
  4. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes en de ui in ringen. Zet ook apart.
  5. Haal de kipfilet uit de koelkast en bak in een scheut olijfolie in een wokpan gaar.
  6. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de kipfilet als deze gaar is. Bak nog een paar minuten mee.
  7. Verwarm de wraps kort in de oven en ga ze dan vullen. Begin met wat ijsbergsla, komkommer, tomaat en ui en voeg daarna wat kipgyros met paprika toe. Top af met je zelfgemaakte tzatziki.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept