Hou je van ijs en ben je dol op snickers? Say no more! Deze gezonde en vegan snickers smoothiebowl is een goddelijke combinatie van beiden en dan ook nog eens hartstikke voedzaam en gezond. Deze plantaardige smoothiebowl, ookwel nicecream genoemd, is super creamy dankzij de banaan! Samen met wat gesmolten pure chocolade, salted caramel, pinda’s én pindakaas wordt dit jouw nieuwe favoriete snack, ontbijt of lunch! Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 bevroren bananen in plakjes
  • 3 el amandelmelk
  • 1 el pindakaas
  • 15 gr ongezouten pinda’s
  • 2 el salted caramelsaus (ik gebruik deze, maar er zijn genoeg andere low kcal opties)
  • 2 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de banaan samen met de amandelmelk in de blender/mixer en mix tot je een romige ijssubstantie krijgt. Blijft het mengsel te dik? Voeg dan voorzichtig steeds wat extra amandelmelk toe, totdat de gewenste substantie is bereikt. Doe de nicecream/smoothie in een schaaltje.
  2. Smelt ondertussen de blokjes pure chocolade au bain marie of in de magnetron en drizzle over de nicecream.
  3. Schep nu eerst 1 el pindakaas over de bowl. Drizzle vervolgens de gesmolten chocolade en de salted caramel eroverheen. Tot slot hak je de pinda’s fijn en bestrooi je die over de bowl.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 bevroren bananen in plakjes
  • 3 el amandelmelk
  • 1 el pindakaas
  • 15 gr ongezouten pinda’s
  • 2 el salted caramelsaus (ik gebruik deze, maar er zijn genoeg andere low kcal opties)
  • 2 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de banaan samen met de amandelmelk in de blender/mixer en mix tot je een romige ijssubstantie krijgt. Blijft het mengsel te dik? Voeg dan voorzichtig steeds wat extra amandelmelk toe, totdat de gewenste substantie is bereikt. Doe de nicecream/smoothie in een schaaltje.
  2. Smelt ondertussen de blokjes pure chocolade au bain marie of in de magnetron en drizzle over de nicecream.
  3. Schep nu eerst 1 el pindakaas over de bowl. Drizzle vervolgens de gesmolten chocolade en de salted caramel eroverheen. Tot slot hak je de pinda’s fijn en bestrooi je die over de bowl.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept