Ik ben fan van gezonde snacks. Ze zijn vaak in mum van tijd gemaakt en bovendien vaak bijna net zo lekker als normale. Deze keer maakte ik gezonde vegan chocoswirls. Makkelijk, snel en lekker! Bovendien heb je slechts een handjevol ingrediënten nodig om deze heerlijke hapjes te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten + 30 min oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 7 swirls):
  • 300 gr havermoutmeel
  • 100 gr appelmoes
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 el agavesiroop + extra
  • 2 el bloem of maïzena om te bestuiven
  • 2 el vegan chocoladespread
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het meel samen met 1 el agavesiroop, de appelmoes en de amandelmelk in een kom en spatel goed door elkaar. Wanneer het mengsel plakkeriger begint te worden, ga je verder kneden met je handen totdat je een gladde bol hebt.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem of maïzena en leg de bol in het midden. Duw hem een beetje plat en rol hem nu met een deegroller uit tot een platte rechthoek.
  4. Besmeer de bovenkant met de chocoladespread en snijd de rechthoek in acht langwerpige stroken. Rol nu elke strook voorzichtig op van boven naar onder en leg plat op de bakplaat. Herhaal voor alle stroken.
  5. Bak de chocoswirls in ongeveer 20-30 minuten goudbruin.
  6. Besprenkel de chocoswirls met nog wat extra agavesiroop.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 7 swirls):
  • 300 gr havermoutmeel
  • 100 gr appelmoes
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 el agavesiroop + extra
  • 2 el bloem of maïzena om te bestuiven
  • 2 el vegan chocoladespread
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het meel samen met 1 el agavesiroop, de appelmoes en de amandelmelk in een kom en spatel goed door elkaar. Wanneer het mengsel plakkeriger begint te worden, ga je verder kneden met je handen totdat je een gladde bol hebt.
  3. Bestuif het aanrecht met bloem of maïzena en leg de bol in het midden. Duw hem een beetje plat en rol hem nu met een deegroller uit tot een platte rechthoek.
  4. Besmeer de bovenkant met de chocoladespread en snijd de rechthoek in acht langwerpige stroken. Rol nu elke strook voorzichtig op van boven naar onder en leg plat op de bakplaat. Herhaal voor alle stroken.
  5. Bak de chocoswirls in ongeveer 20-30 minuten goudbruin.
  6. Besprenkel de chocoswirls met nog wat extra agavesiroop.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept