Wie houdt er niet van donuts en van chocolade? De combinatie is natuurlijk hemels. Wist je dat je heel gemakkelijk gezonde donuts kunt maken? Dit recept is het levende bewijs! Zelfs de frosting is hartstikke lekker én gezond. De speculooskruimels maken het helemaal af. Benieuwd hoe je dit gezonde snackje maakt? Lees dan verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 20 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (6 donuts):
  • 105 gr speltmeel
  • 4 eieren
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 30 gr cacao
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • 2 speculooskoekjes
  • 35 gr pure chocolade
  • 200 ml (romige) kokosmelk
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Mix het speltmeel samen met de eieren, cacao, het bakpoeder, de agavesiroop, het vanille essence, een snuf zout en de kokosolie. Spatel goed door tot er een luchtig beslag ontstaat.
  3. Om het beslag gemakkelijk in de vorm te krijgen, maak ik gebruik van een spuitzak. Als je die niet hebt, kun je ook gewoon een lepel gebruiken. Verdeel het beslag over de 6 donutvormpjes en schuif de bakvorm voor 20 minuten in de oven.
  4. Ondertussen verhit je de kokosmelk samen met de pure chocolade samen in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens helemaal afkoelen tot het stijf is geworden. Als het is afgekoeld kun je het ook even in de koelkast zetten als het niet snel genoeg stijf wordt.
  5. Verkruimel nu de speculooskoekjes.
  6. Haal de donuts uit de oven als ze klaar zijn en laat afkoelen. Besmeer met de frosting en bestrooi met de koekkruimels.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6 donuts):
  • 105 gr speltmeel
  • 4 eieren
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • 30 gr cacao
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl vanille essence
  • snufje zout
  • 2 speculooskoekjes
  • 35 gr pure chocolade
  • 200 ml (romige) kokosmelk
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Mix het speltmeel samen met de eieren, cacao, het bakpoeder, de agavesiroop, het vanille essence, een snuf zout en de kokosolie. Spatel goed door tot er een luchtig beslag ontstaat.
  3. Om het beslag gemakkelijk in de vorm te krijgen, maak ik gebruik van een spuitzak. Als je die niet hebt, kun je ook gewoon een lepel gebruiken. Verdeel het beslag over de 6 donutvormpjes en schuif de bakvorm voor 20 minuten in de oven.
  4. Ondertussen verhit je de kokosmelk samen met de pure chocolade samen in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens helemaal afkoelen tot het stijf is geworden. Als het is afgekoeld kun je het ook even in de koelkast zetten als het niet snel genoeg stijf wordt.
  5. Verkruimel nu de speculooskoekjes.
  6. Haal de donuts uit de oven als ze klaar zijn en laat afkoelen. Besmeer met de frosting en bestrooi met de koekkruimels.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept