Door de huidige omstandigheden studeer en werk ik vanuit huis. Dat heeft zo zijn voordelen, namelijk dat ik nu elke dag tijd heb om wat uitgebreider te lunchen en te dineren. Gisteren maakte ik geroosterde bloemkoolsoep! Super makkelijk te maken en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Lekker voor tussen de middag, maar ook als avondeten! Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Studentje kookt
WAT HEB JE NODIG (4 kommen):
  • 1 grote bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1250 ml groentenbouillon (= 1250 ml water met 2 blokjes groentenbouillon)
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier.
  2. Haal de roosjes van de bloemkool en snijd ze doormidden. Doe deze in een bak met een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout.
  3. Schud even goed door elkaar en leg dan de bloemkool op de bakplaat. Bak af in 20 minuten en hussel halverwege even.
  4. Snijd ondertussen de knoflook, sjalot en ui fijn.
  5. Verhit in een soeppan een scheut olijfolie en bak hierin de knoflook, sjalot en ui glazig. Voeg vervolgens de groentenbouillon en het laurierblaadje toe en roer even door.
  6. Haal de bloemkool uit de oven en houd de vier mooiste roosjes apart voor de garneren. Doe de rest van de bloemkool bij de bouillon en doe de deksel op de pan. Laat de soep nu 10-15 minuten koken.
  7. Haal het laurierblaadje uit de soep en blend de soep vervolgens met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Garneer met een bloemkoolroosje en chiliflakes.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 kommen):
  • 1 grote bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1250 ml groentenbouillon (= 1250 ml water met 2 blokjes groentenbouillon)
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier.
  2. Haal de roosjes van de bloemkool en snijd ze doormidden. Doe deze in een bak met een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout.
  3. Schud even goed door elkaar en leg dan de bloemkool op de bakplaat. Bak af in 20 minuten en hussel halverwege even.
  4. Snijd ondertussen de knoflook, sjalot en ui fijn.
  5. Verhit in een soeppan een scheut olijfolie en bak hierin de knoflook, sjalot en ui glazig. Voeg vervolgens de groentenbouillon en het laurierblaadje toe en roer even door.
  6. Haal de bloemkool uit de oven en houd de vier mooiste roosjes apart voor de garneren. Doe de rest van de bloemkool bij de bouillon en doe de deksel op de pan. Laat de soep nu 10-15 minuten koken.
  7. Haal het laurierblaadje uit de soep en blend de soep vervolgens met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Garneer met een bloemkoolroosje en chiliflakes.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept