Pannenkoeken kun je eten op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch én diner. Zelf ik eet ze meestal als ontbijt. Ik ben dol op dikke, fluffy pannenkoeken. Maar hoe maak je nou een fluffy pancake? Heel makkelijk: gebruik kwark! Dankzij de kwark wordt je beslag dik en romig met dikkere pannenkoeken als resultaat. Ze zijn hierdoor erg voedzaam én eiwitrijk. De perfecte start van jouw dag!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 8 pancakes):
  • 300 gr kwark naar keuze
  • 100 gr speltbloem
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 el ahornsiroop
  • snuf zout
  • paar drupjes vanille essence
  • olie of boter om in te bakken

Voor de topping

  • 1 mandarijn
  • 2 el tahini , 2 el kwark of 3 blokjes gesmolten witte chocolade
  • optioneel: fijngehakte pistachenoten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
  2. Voeg de eieren, kwark, melk, vanille essence, kaneel, ahornsiroop en een snuf zout toe. Mix met een garde. Niet met de mixer of blender, want dan worden ze niet zo fluffy!
  3. Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
  4. Laat de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
  5. Schenk de tahini, kwark of witte chocolade over de pannenkoeken top af met de mandarijn en eventueel wat extra ahornsiroop en fijngehakte pistachenoten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Pannenkoeken kun je eten op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch én diner. Zelf ik eet ze meestal als ontbijt. Ik ben dol op dikke, fluffy pannenkoeken. Maar hoe maak je nou een fluffy pancake? Heel makkelijk: gebruik kwark! Dankzij de kwark wordt je beslag dik en romig met dikkere pannenkoeken als resultaat. Ze zijn hierdoor erg voedzaam én eiwitrijk. De perfecte start van jouw dag!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (8 pancakes):
  • 300 gr kwark naar keuze
  • 100 gr speltbloem
  • 50 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 el ahornsiroop
  • snuf zout
  • paar drupjes vanille essence
  • olie of boter om in te bakken

Voor de topping

  • 1 mandarijn
  • 2 el tahini , 2 el kwark of 3 blokjes gesmolten witte chocolade
  • optioneel: fijngehakte pistachenoten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
  2. Voeg de eieren, kwark, melk, vanille essence, kaneel, ahornsiroop en een snuf zout toe. Mix met een garde. Niet met de mixer of blender, want dan worden ze niet zo fluffy!
  3. Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
  4. Laat de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
  5. Schenk de tahini, kwark of witte chocolade over de pannenkoeken top af met de mandarijn en eventueel wat extra ahornsiroop en fijngehakte pistachenoten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept