Sundays are for baking! En dan het liefst semi-gezond ;). Deze keer ging ik eigenlijk voor een no bake recept. Namelijk deze cups van gepofte spelt met een lekker chocolaagje. Ik gebruikte kokosspread en salted caramel spread, maar je kunt ook Nutella, blokjes chocolade, speculoos etc. gebruiken als topping. Het recept is helemaal vegan, super makkelijk om te maken en bovendien geweldig lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 1 uur koelkast

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 cups):
  • 40 gr gepofte spelt
  • 35 gr pindakaas
  • 2 el agavesiroop
  • 25 gr pure chocolade
  • 3 el salted caramel proteïn cream (of andere spread/topping naar keuze)
  • 3 el coconut crisp proteïn cream (of andere spread/topping naar keuze)
  • zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Smelt de pure chocolade.
  2. Doe de gepofte rijst samen met de pindakaas, agavesiroop, gesmolten chocolade en een snuf zout in een kom. Mix goed totdat het een plakkerig geheel is geworden.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met de gepofte spelt. Druk goed aan. Zet de cups voor 20 minuten in de koelkast.
  4. Smelt nu de salted caramel spread en de coconut crisp spread en haal de cups uit de koelkast. Over de ene helft van de cups giet je de salted caramel en over de andere helft giet je de coconut crisp.
  5. Zet weer terug in de koelkast voor ongeveer 40 minuten of totdat de bovenkant weer helemaal hard is geworden.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 cups):
  • 40 gr gepofte spelt
  • 35 gr pindakaas
  • 2 el agavesiroop
  • 25 gr pure chocolade
  • 3 el salted caramel proteïn cream (of andere spread/topping naar keuze)
  • 3 el coconut crisp proteïn cream (of andere spread/topping naar keuze)
  • zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Smelt de pure chocolade.
  2. Doe de gepofte rijst samen met de pindakaas, agavesiroop, gesmolten chocolade en een snuf zout in een kom. Mix goed totdat het een plakkerig geheel is geworden.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met de gepofte spelt. Druk goed aan. Zet de cups voor 20 minuten in de koelkast.
  4. Smelt nu de salted caramel spread en de coconut crisp spread en haal de cups uit de koelkast. Over de ene helft van de cups giet je de salted caramel en over de andere helft giet je de coconut crisp.
  5. Zet weer terug in de koelkast voor ongeveer 40 minuten of totdat de bovenkant weer helemaal hard is geworden.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept