Wie wordt er nou niet blij van een snelle, gezonde en makkelijke lunch? Deze courgetti met pittige garnalen in tomatensaus staat binnen mum van tijd op tafel en je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. Dit gerecht is geschikt als lunch én diner, dus je kunt het op elk moment van de dag eten. Het recept is bovendien glutenvrij, lactosevrij en koolhydraatarm. Benieuwd naar hoe je dit maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 200 gr garnalen
  • 1 el sambal oelek
  • 150 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak van de courgettes courgetti. Hiervoor kun je gebruikmaken van een spiraalsnijder.
  2. Dep de courgetti droog met een stukje keukenpapier en verdeel vervolgens over twee borden.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen 2 minuten aan elke kant. Vervolgens voeg je de sambal, passata, het knoflookpoeder en wat peper en zout toe. Mix goed en laat een paar minuten pruttelen.
  4. Voeg de saus toe aan de courgetti op de borden en bestrooi eventueel met wat extra peper, zout en versgehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 200 gr garnalen
  • 1 el sambal oelek
  • 150 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak van de courgettes courgetti. Hiervoor kun je gebruikmaken van een spiraalsnijder.
  2. Dep de courgetti droog met een stukje keukenpapier en verdeel vervolgens over twee borden.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen 2 minuten aan elke kant. Vervolgens voeg je de sambal, passata, het knoflookpoeder en wat peper en zout toe. Mix goed en laat een paar minuten pruttelen.
  4. Voeg de saus toe aan de courgetti op de borden en bestrooi eventueel met wat extra peper, zout en versgehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept