Bananenbrood is by far een van mijn favoriete tussendoortjes! Makkelijk om mee te nemen en bovendien ZO lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren. Wat dacht je van deze variant met cacao en salted caramel spread? Super lekker, eiwitrijk en bovendien heel makkelijk om te maken.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gr havermeel
  • 55 gr amandelmeel
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 2 el cacao
  • snuf zout
  • 2 el salted caramel spread (of bijv. nutella, chocopasta, speculoos)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Doe 2 bananen samen met het havermeel, amandelmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de cacao in een kom en mix met een staafmixer. Dit kan ook in de blender of foodprocessor.
  3. Stort het mengsel in het cakeblik.
  4. Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog zijdelings bovenop het mengsel.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Smelt de salted caramel spread in de magnetron en drizzle over de cake.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Bananenbrood is by far een van mijn favoriete tussendoortjes! Makkelijk om mee te nemen en bovendien ZO lekker. Je kunt er eindeloos mee variëren. Wat dacht je van deze variant met cacao en salted caramel spread? Super lekker, eiwitrijk en bovendien heel makkelijk om te maken.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 75 gr havermeel
  • 55 gr amandelmeel
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 2 el cacao
  • snuf zout
  • 2 el salted caramel spread (of bijv. nutella, chocopasta, speculoos)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Doe 2 bananen samen met het havermeel, amandelmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de cacao in een kom en mix met een staafmixer. Dit kan ook in de blender of foodprocessor.
  3. Stort het mengsel in het cakeblik.
  4. Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog zijdelings bovenop het mengsel.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Smelt de salted caramel spread in de magnetron en drizzle over de cake.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept