Ik heb weer een nieuwe obsessie en dat is burrata. Het is zo gruwelijk romig en lekker dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, doe het! Het heel veel meer smaak dan bijvoorbeeld mozzarella en het is ook heerlijk om in te dippen. En wat smaakt er nou beter bij burrata dan de smaken van een Italiaanse bruschetta met tomaat en basilicum. Dit moet je echt proberen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • brood naar keuze (stokbrood/focaccia/gewone snee)
  • 150 gr snoeptomaatjes (2 handen)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout
  • 1 bol burrata
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr granaatappelpitjes
  • twee handjes rucola
  • optioneel: vijgenchutney (jam)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Toast het brood in het tosti-ijzer, in de broodrooster of in de oven.
  2. Snijd ondertussen de tomaatjes klein en hak ook de basilicum fijn. Mix de tomaten samen met de basilicum, olijfolie en een flinke snuf peper en zout in een kom.
  3. Wrijf nu met een teentje knoflook over het getoaste brood. Beleg vervolgens met wat rucola, het tomatenmengsel en granaatappelpitjes.
  4. Snijd de burrata open en schep wat van de burrata op de bruschetta. Top af met wat peper en eventueel de vijgenchutney.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • brood naar keuze (stokbrood/focaccia/gewone snee)
  • 150 gr snoeptomaatjes (2 handen)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout
  • 1 bol burrata
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr granaatappelpitjes
  • twee handjes rucola
  • optioneel: vijgenchutney (jam)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Toast het brood in het tosti-ijzer, in de broodrooster of in de oven.
  2. Snijd ondertussen de tomaatjes klein en hak ook de basilicum fijn. Mix de tomaten samen met de basilicum, olijfolie en een flinke snuf peper en zout in een kom.
  3. Wrijf nu met een teentje knoflook over het getoaste brood. Beleg vervolgens met wat rucola, het tomatenmengsel en granaatappelpitjes.
  4. Snijd de burrata open en schep wat van de burrata op de bruschetta. Top af met wat peper en eventueel de vijgenchutney.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept