Met bowls zit je altijd goed! Het is handig om restjes mee op te maken, als je zin hebt in heel veel dingen of als je gewoon echt niet kunt kiezen wat je wil eten. Op mijn Instagram merk ik dat de bowls het altijd erg goed, dus heb ik besloten weer een nieuwe variant te maken. Deze keer een bowl met makkelijke zoet-zure kip, mango, sperziebonen en zilvervliesrijst. Onwijs eenvoudig, maar ongelooflijk lekker. Makkelijk om te maken, hartstikke gezond en ook nog eens super lekker. Wat wil je nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 300 gr kiphaasjes
  • halve mango
  • 3 el ketchup
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar in de andere pan. Proef zelf wanneer je de bonen klaar vindt.
  3. Snijd ondertussen een halve mango in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de kiphaasjes samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf peper en zout.
  5. Als de kip gaar is voeg je de ketchup en sojasaus toe. Roer goed door en laat de kip hier nog 5 minuten in sudderen.
  6. Giet de sperziebonen en de rijst af.
  7. Nu ga je de bowl samenstellen. Begin met de rijst, vervolgens de sperziebonen, mango en tot slot de kip. Garneer eventueel met bosui, sesamzaadjes, chiliflakes en wat extra peper.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 300 gr kiphaasjes
  • halve mango
  • 3 el ketchup
  • 3 el sojasaus
  • 2 tl paprikapoeder pikant
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar in de andere pan. Proef zelf wanneer je de bonen klaar vindt.
  3. Snijd ondertussen een halve mango in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de kiphaasjes samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf peper en zout.
  5. Als de kip gaar is voeg je de ketchup en sojasaus toe. Roer goed door en laat de kip hier nog 5 minuten in sudderen.
  6. Giet de sperziebonen en de rijst af.
  7. Nu ga je de bowl samenstellen. Begin met de rijst, vervolgens de sperziebonen, mango en tot slot de kip. Garneer eventueel met bosui, sesamzaadjes, chiliflakes en wat extra peper.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept