Hummus is mijn favoriete broodbeleg. Elke dag eet ik wel een cracker of boterham besmeerd met allerlei verschillende smaken. Zelf koop ik vaak hummus zongedroogde tomaat en pompoen, maar eigenlijk is het ontzettend gemakkelijk om zelf je hummus te maken. Sinds kort beschik ik over een foodprocessor van Magimix (YES!) en nu maak ik bijna wekelijks zelf hummus. Het kost je werkelijk nog geen 5 minuten. Gezond, makkelijk, snel en lekker én bovendien zonder toevoegingen. Ook is hummus helemaal vegan! Je kunt helemaal losgaan met je favoriete kruiden en specerijen, waardoor de hummus precies de smaak krijgt die jij wil. Ik ging deze keer voor een hummus gemaakt van rode biet. Een heerlijke smaak en bovendien erg gezond. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 bakje):
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 200 gekookte rode biet
  • 1 el komijnzaad
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout
  • bosje verse peterselie + extra om fijn te hakken
  • olijfolie
  • optioneel: chiliflakes en sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en snijd de gekookte rode biet(en) in stukken.
  2. Doe de kikkererwten samen met de rode biet, de komijn, het limoensap, een handje verse peterselie en een snuf peper en zout in de foodprocessor. Mix tot je een gladde hummus krijgt.
  3. Doe de hummus in een afsluitbaar potje of bakje en bestrooi de bovenkant met 1 el olijfolie, versgehakte peterselie, chiliflakes en sesamzaadjes. De hummus is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 bakje):
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 200 gekookte rode biet
  • 1 el komijnzaad
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout
  • bosje verse peterselie + extra om fijn te hakken
  • olijfolie
  • optioneel: chiliflakes en sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en snijd de gekookte rode biet(en) in stukken.
  2. Doe de kikkererwten samen met de rode biet, de komijn, het limoensap, een handje verse peterselie en een snuf peper en zout in de foodprocessor. Mix tot je een gladde hummus krijgt.
  3. Doe de hummus in een afsluitbaar potje of bakje en bestrooi de bovenkant met 1 el olijfolie, versgehakte peterselie, chiliflakes en sesamzaadjes. De hummus is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept