Als ik iets chill vind aan de zomer is het wel buiten koken en eten! Met vrienden of familie bbqen is dan ook iets wat ik erg graag doe. Het chille aan bbqen is ook dat er voor iedereen wat wils is. Je kunt vlees, vis of vega eten, ieder z’n ding! Ik ging deze keer voor spiesjes met knoflookgarnalen en blokjes ananas. Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt! Bovendien zijn deze spiesjes erg licht en smaken ze heerlijk bij een lekkere salade met een goed glas wijn. Benieuwd naar het makkelijke recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (+/- 6 spiesjes):
  • 200 gr grote garnalen
  • 250 gr ananasblokjes
  • 4 teentjes knoflook
  • bosje verse peterselie
  • 100 ml olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Hak de knoflook en peterselie fijn en doe samen met de olijfolie in een kom. Mix goed door.
  2. Voeg de garnalen toe aan het knoflookmengsel en schep goed door. Laat 10 minuten zitten en verwarm ondertussen de grillpan of bbq.
  3. Grill de spiesjes 3 minuten aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Serveer met bijgerechten, zoals aardappeltjes of een salade.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 spiesjes):
  • 200 gr grote garnalen
  • 250 gr ananasblokjes
  • 4 teentjes knoflook
  • bosje verse peterselie
  • 100 ml olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Hak de knoflook en peterselie fijn en doe samen met de olijfolie in een kom. Mix goed door.
  2. Voeg de garnalen toe aan het knoflookmengsel en schep goed door. Laat 10 minuten zitten en verwarm ondertussen de grillpan of bbq.
  3. Grill de spiesjes 3 minuten aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Serveer met bijgerechten, zoals aardappeltjes of een salade.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept