Met een klassiek receptje kun je nooit de mist in gaan! Dit fantastische bananenbrood met pure chocolade is een echte showstopper. Super smeuïg, super makkelijk én super voedzaam. Wat wil een mens nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 bananenbrood):
  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl kaneel
  • 1 el flavour kick banaan
  • snuf zout
  • 2 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Prak 2 bananen met een vork en doe samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder, de kaneel en de flavour kick in een kom en mix met een garde. Gebruik geen blender of mixer, want dan wordt het minder fluffy!
  3. Stort het mengsel in het cakeblik.
  4. Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog zijdelings bovenop het mengsel.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Smelt de blokjes pure chocolade en drizzle over de cake.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

Met een klassiek receptje kun je nooit de mist in gaan! Dit fantastische bananenbrood met pure chocolade is een echte showstopper. Super smeuïg, super makkelijk én super voedzaam. Wat wil een mens nog meer?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 bananenbrood):
  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl kaneel
  • 1 el flavour kick banaan
  • snuf zout
  • 2 blokjes pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Prak 2 bananen met een vork en doe samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder, de kaneel en de flavour kick in een kom en mix met een garde. Gebruik geen blender of mixer, want dan wordt het minder fluffy!
  3. Stort het mengsel in het cakeblik.
  4. Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog zijdelings bovenop het mengsel.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Smelt de blokjes pure chocolade en drizzle over de cake.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept