Koken zonder pakjes en zakjes is soms lastig. Soms komt de smaak gewoon écht niet in de buurt of blijft het zoeken met de juiste hoeveelheid van kruiden en specerijen. Deze bami is gelukkig heel lekker, heel snel en heel makkelijk. Aan het begin van mijn studententijd at ik bami altijd met saté uit de vriezer. Haha, nou dat is me toch een partijtje vies. Snap niet hoe ik dat mezelf voor durfde te schotelen (waarschijnlijk omdat 3 stokjes nog geen 30 cent kosten). Nu maak ik de saté natuurlijk zelf en als je dat eenmaal geproefd hebt, wil je niet meer anders! Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de bami:

  • 8 mienestjes naar keuze
  • 700 gr sperziebonen
  • 2 preien
  • 250 gr tauge
  • 600 gr kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 el paprikapoeder
  • 3 el kurkuma
  • 3 el komijnzaad
  • 2 el chilipoeder
  • 1 el ketjap
  • zout en peper
  • olijfolie
  • optioneel: kroepoek
  • optioneel: schijfjes komkommer
    Voor de satésaus (is optioneel, satésaus uit supermarkt is ook prima):
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 150 ml water
  • 1 el ketjap
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook, maak de sperziebonen schoon en kook ze 10 minuten.
  2. Breng nog een pan met water aan de kook en kook hierin de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer 10 minuten in een bak met 3 el olijfolie, 1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma en 1 el chilipoeder.
  4. Snijd ondertussen de prei in ringen en de ui in blokjes.
  5. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de stokjes (je kunt ongeveer 12 stokjes maken).
  6. Verwarm een grillpan en grill hierin de kipsaté gaar.
  7. Verwarm een grote wok en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens 2 el paprikapoeder, 2 el komijnzaad en 1 el chilipoeder toe. Laat 2 minuten sudderen.
  8. Giet de mie af en zet apart. Giet ook de sperziebonen af en doe samen met de prei en tauge bij de ui in de pan. Roerbak 5 minuten.
  9. Voeg nu de mie toe aan de groenten en roer goed door.
  10. Breng de bami op smaak met zout, peper en een scheutje ketjap.
  11. Warm ondertussen de satésaus op of maak hem zelf door de pindakaas met het water, de ketjap en het zout te verwarmen in een steelpan.
  12. Serveer de  bami met de kipsaté en garneer met komkommer, kroepoek en eventueel pinda’s of cashewnoten.
  13. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):

Voor de bami:

  • 8 mienestjes naar keuze
  • 700 gr sperziebonen
  • 2 preien
  • 250 gr tauge
  • 600 gr kipfilet
  • 1 grote ui
  • 3 el paprikapoeder
  • 3 el kurkuma
  • 3 el komijnzaad
  • 2 el chilipoeder
  • 1 el ketjap
  • zout en peper
  • olijfolie
  • optioneel: kroepoek
  • optioneel: schijfjes komkommer
    Voor de satésaus (is optioneel, satésaus uit supermarkt is ook prima):
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 150 ml water
  • 1 el ketjap
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook, maak de sperziebonen schoon en kook ze 10 minuten.
  2. Breng nog een pan met water aan de kook en kook hierin de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer 10 minuten in een bak met 3 el olijfolie, 1 el paprikapoeder, 1 el kurkuma en 1 el chilipoeder.
  4. Snijd ondertussen de prei in ringen en de ui in blokjes.
  5. Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de stokjes (je kunt ongeveer 12 stokjes maken).
  6. Verwarm een grillpan en grill hierin de kipsaté gaar.
  7. Verwarm een grote wok en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens 2 el paprikapoeder, 2 el komijnzaad en 1 el chilipoeder toe. Laat 2 minuten sudderen.
  8. Giet de mie af en zet apart. Giet ook de sperziebonen af en doe samen met de prei en tauge bij de ui in de pan. Roerbak 5 minuten.
  9. Voeg nu de mie toe aan de groenten en roer goed door.
  10. Breng de bami op smaak met zout, peper en een scheutje ketjap.
  11. Warm ondertussen de satésaus op of maak hem zelf door de pindakaas met het water, de ketjap en het zout te verwarmen in een steelpan.
  12. Serveer de  bami met de kipsaté en garneer met komkommer, kroepoek en eventueel pinda’s of cashewnoten.
  13. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept