Wat is de herfst toch een fijn seizoen! En dan heb ik het natuurlijk niet over de wind en regen, maar over het heerlijke herfstige eten. Ik heb al menig pompoen verorberd en ik ga ook helemaal los met de kaneel en peer! Die combinatie schreeuwt immers herfst. Ben je nog op zoek naar een lekker warm en voedzaam ontbijtje om te eten op een druilerige zondagmorgen? I got you met deze baked oats met stoofpeer , kaneel en speculoos. Werkelijk hartverwarmend en precies wat jij nodig hebt om je dag te kickstarten. Dit ontbijtje is niet alleen gezond, maar ook helemaal vegan en vullend. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 20 minuten oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 stoofpeer
  • 50 gr havermout
  • 140 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el ongezoete appelmoes
  • 1 el speculoos
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de melk, kaneel, vanille essence, appelmoes en het bakpoeder. Dit kan gewoon met een lepel, je hoeft niets te blenden/mixen.
  3. Stort het mengsel in de ovenschaal.
  4. Schil de stoofpeer en zet hem rechtop in het midden van je havermoutmengsel.
  5. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten in de oven tot de baked oats mooi goudbruin zijn gekleurd.
  6. Smelt 1 el speculoos in de magnetron. Haal de baked oats uit de oven en besprenkel met de speculoos.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 stoofpeer
  • 50 gr havermout
  • 140 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el ongezoete appelmoes
  • 1 el speculoos
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met de melk, kaneel, vanille essence, appelmoes en het bakpoeder. Dit kan gewoon met een lepel, je hoeft niets te blenden/mixen.
  3. Stort het mengsel in de ovenschaal.
  4. Schil de stoofpeer en zet hem rechtop in het midden van je havermoutmengsel.
  5. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten in de oven tot de baked oats mooi goudbruin zijn gekleurd.
  6. Smelt 1 el speculoos in de magnetron. Haal de baked oats uit de oven en besprenkel met de speculoos.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept