Een appelflap is samen met de tompoes naar mijn mening toch echt Nederlands cultureel erfgoed. Bovendien is het ook gewoon super lekker. De smaak van warme appel met kaneel in een krokant jasje is een match made in heaven! Wat nou als ik je vertelde dat ik hier een gezonde baked oats variant op heb bedacht? Ja, écht inclusief krokant dakje. Het smaak oprecht naar appelflap, maar dan voedzaam en gezond. Bovendien is deze variant helemaal vegan en lactosevrij. Klinkt top toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 15 minuten oven

Social

Studentjekookt
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 30 gr havermout
  • 120 ml amandelmelk
  • 50 gr appelmoes (suikervrij)
  • 1 kleine appel
  • 1 vel filodeeg
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 2 tl agavesiroop (of honing)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met 1 tl kaneel, het bakpoeder en de amandelmelk. Zet even opzij.
  3. Snijd de appel in blokjes en meng met 1 tl kaneel, 1 tl agavesiroop en de vanille essence.
  4. Leg het vel filodeeg voor je neer en zet het ovenschaaltje omgekeerd erop. Snijd met een mesje langs de rand het figuur van je ovenschaal eruit.
  5. Schep de helft van het appelmengsel in een ovenschaaltje. Giet nu het havermoutmengsel erin. Schep vervolgens de andere helft van het appelmengsel erop. Duw lichtjes aan.
  6. Leg de uitgesneden vorm filodeeg bovenop de appel en zorg dat alles netjes bedekt is. Maak je vingertoppen nat met wat water en bevochtig het filodeeg een beetje.
  7. Schuif de appelflap baked oats voor 15 minuten de oven in. Serveer warm en met een extra drupje agavesiroop bovenop!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 30 gr havermout
  • 120 ml amandelmelk
  • 1 kleine appel
  • 50 gr appelmoes (suikervrij)
  • 1 vel filodeeg
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • 2 tl agavesiroop (of honing)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met 1 tl kaneel, het bakpoeder en de amandelmelk. Zet even opzij.
  3. Snijd de appel in blokjes en meng met 1 tl kaneel, 1 tl agavesiroop en de vanille essence.
  4. Leg het vel filodeeg voor je neer en zet het ovenschaaltje omgekeerd erop. Snijd met een mesje langs de rand het figuur van je ovenschaal eruit.
  5. Schep de helft van het appelmengsel in een ovenschaaltje. Giet nu het havermoutmengsel erin. Schep vervolgens de andere helft van het appelmengsel erop. Duw lichtjes aan.
  6. Leg de uitgesneden vorm filodeeg bovenop de appel en zorg dat alles netjes bedekt is. Maak je vingertoppen nat met wat water en bevochtig het filodeeg een beetje.
  7. Schuif de appelflap baked oats voor 15 minuten de oven in. Serveer warm en met een extra drupje agavesiroop bovenop!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept