Havermout-cranberrykoekjes met sinaasappel

Koekjes! Ik ben er dol op. Alle soorten en maten. Van cakejes tot biscuitjes en van stroopwafels tot roze koeken. ZO lekker. Regelmatig bak ik zelf ook koekjes en ik moet zeggen dat ik die toch stiekem ook wel erg lekker vind. Als ik zelf koekjes bak, probeer ik ‘gezonde’ koekjes te bakken. Ik gebruik bijvoorbeeld geen boter en suiker, maar probeer zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Deze koekjes zijn gemaakt van havermout, cranberry’s en sinaasappel en zijn ontzettend lekker! En nee, hij is niet zo zoet als een koekje uit de supermarkt. Het is een gezonde koek die gezoet is met cranberry’s en lekker chewy is door de havermout. Een dikke aanrader als je op zoek bent naar een verantwoord tussendoortje!

WAT HEB JE NODIG (7 koekjes):
– 100 gr havermout
– 50 gr speltmeel
– 1 ei
– 1 el bakpoeder
– 1 el kaneel
– 1 el kokosolie
– rasp en sap van 1 sinaasappel
– scheutje amandelmelk
– 1 el lijnzaad
– twee flinke handen gedroogde cranberry’s

WAT MOET JE DOEN:
Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!
0 Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
1 Mix de havermout, het speltmeel, het ei, het bakpoeder en de kaneel met een lepel door elkaar.
2 Rasp de sinaasappelschil boven het mengsel en pers vervolgens de sinaasappel uit boven het mengsel. Voeg ook nog een scheutje amandelmelk, het lijnzaad, de kokosolie en de cranberry’s toe. Mix alles goed en maak een bal van het ‘deeg’.
3 Maak nu met de handjes 7 koekjes van het deeg door eerst kleine balletjes te maken en deze plat te duwen met de palmen van je hand. Leg de koekjes op de bakplaat.
4 Bak de koekjes ongeveer 25-30 minuten in de oven en laat daarna een paar minuten afkoelen.
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *