Parelcouscous met snelle groentenstoof

Eens in de zoveel tijd heb ik weer een nieuw gerecht of product wat ik dan bijna wekelijks eet. Sinds kort ben ik fan van parelcouscous. Je kunt het lekker combineren met vlees of vis, maar ook bij een vegetarische stoof of curry doet parelcouscous het goed. Lekker met bijna alle kruiden of specerijen! Ik maakte deze makkelijke parelcouscous met gebakken groenten. Snel, makkelijk en hartstikke voedzaam. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers): 
150 gr parelcouscous
1 courgette
1 aubergine
2 paprika’s
1 tl ras el hanout
2 tl gerookte paprikapoeder
olijfolie
klein pakje passata / gepelde tomaten (150 gr)
peper en zout

WAT MOET JE DOEN:
0 Breng een pan water aan de kook en kook hierin de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes.
2 Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de aubergine een minuut of 5. Breng op smaak met peper en zout.
3 Voeg nu de paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee.
4 Voeg nu de ras el hanout, gerookte paprikapoeder en passata toe en meng goed. Laat nog 5-10 minuten op laag vuur bakken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
5 Giet de parelcouscous af en serveer met de groentencurry.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *