Groene curry van spinazie met kip

Het is weer maandag en ik begin mijn week het liefst met mijn favoriete eten: curry! Vandaag staat deze groene curry met kip op het menu. De curry dankt zijn groene kleur aan de spinazie en bovendien zit hij gevuld met andere groene groenten, zoals prei en courgette! Super lekker en super gezond! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
– mie
– 350 gr kippendijfilet
– 2 preien
– 2 courgettes
– flinke hand spinazie
– 600 ml kokosmelk
– 2 el maizena
– 1 el sereh
– 1 el laos
– 1 tl kurkuma
– 1 el chiliflakes
– 1 tl sambal
– 1 tl komijn
– peper en zout
– optioneel: kroepoek en komkommer voor erbij

WAT MOET JE DOEN:
0 Breng een pan water aan de kook en kook hierin de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 Snijd de kipfilet in blokjes.
2 Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de kipfilet gaar.
3 Snijd ondertussen de courgette en prei fijn.
4 Als de kip gaar is, voeg je de prei en courgette toe en bak 5 minuten mee.
5 Doe de kokosmelk samen met de spinazie, chiliflakes, sambal, kurkuma, laos, komijn en sereh in de blender. Blend tot een gladde saus.
6 Als de kip en groenten goed gebakken zijn, voeg de de saus toe. Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met peper en zout.
7 Als de curry kookt, voeg je de maizena toe. Roer goed door en laat de saus nog 5-10 minuten indikken.
8 Giet de mie af en serveer met de curry en eventueel wat kroepoek en komkommer.
9 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *