Niets zo lekker als een verse curry! Maar dan bedoel ik ook echt álles zelf maken from scratch. Verse groenten, verse boemboe en zelf gepullde kip! Deze curry staat 100% zeker in mijn top 3 van lekkerste gerechten die ik heb gemaakt. Hij is super romig, smaakvol en bovendien voedzaam. Je proeft echt dat de boemboe vers is gemaakt en ik laat de groenten gaarstoven in de boemboe, waardoor de smaken er helemaal in trekken. 100% aanrader! Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25-30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 300 gr rijst
  • 500 gr kipfilet
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 2 courgettes
  • 200 gr wortel
  • 3 paprika’s
  • 1 el maizena

Voor de boemboe

  • 2 rode pepertjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gember van ongeveer 2-3 cm
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl laos
  • 1 tl kurkuma
  • 280 gr tomatenpuree
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Kook de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar. Als de kip klaar is, haal je de filets uit de pan. Trek nu met twee vorken en vlees uit elkaar. Nu heb je pulled chicken.
  2. Breng nog een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de courgette, paprika en wortel in blokjes.
  4. Doe nu alle ingrediënten voor de boemboe in de blender (of gebruik een staafmixer) en blend tot een boemboe. Als de boemboe nog te grof blijft, kun je nog een scheutje water toevoegen en nog een keer blenden tot de gewenste dikte.
  5. Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan en bak hierin de boemboe kort aan, zo komen alle smaken vrij. Voeg na 3 minuten de wortel, courgette en paprika toe en roerbak 5 minuten. Voeg na 5 minuten de kokosmelk toe en mix goed.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat nu zo’n 10-15 minuten sudderen tot de wortel beetgaar is. Voeg de laatste paar minuten de shredded chicken toe en meng goed. Als je de curry nog te waterig vindt, kun je 1 el maizena toevoegen.
  7. Giet de rijst af en serveer met de curry.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 300 gr rijst
  • 500 gr kipfilet
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 2 courgettes
  • 200 gr wortel
  • 3 paprika’s
  • 1 el maizena

Voor de boemboe

  • 2 rode pepertjes
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gember van ongeveer 2-3 cm
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl laos
  • 1 tl kurkuma
  • 280 gr tomatenpuree
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hierin de bouillonblokjes. Kook de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar. Als de kip klaar is, haal je de filets uit de pan. Trek nu met twee vorken en vlees uit elkaar. Nu heb je pulled chicken.
  2. Breng nog een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de courgette, paprika en wortel in blokjes.
  4. Doe nu alle ingrediënten voor de boemboe in de blender (of gebruik een staafmixer) en blend tot een boemboe. Als de boemboe nog te grof blijft, kun je nog een scheutje water toevoegen en nog een keer blenden tot de gewenste dikte.
  5. Verhit een scheutje olie in een grote (wok)pan en bak hierin de boemboe kort aan, zo komen alle smaken vrij. Voeg na 3 minuten de wortel, courgette en paprika toe en roerbak 5 minuten. Voeg na 5 minuten de kokosmelk toe en mix goed.
  6. Breng het geheel aan de kook en laat nu zo’n 10-15 minuten sudderen tot de wortel beetgaar is. Voeg de laatste paar minuten de shredded chicken toe en meng goed. Als je de curry nog te waterig vindt, kun je 1 el maizena toevoegen.
  7. Giet de rijst af en serveer met de curry.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept