Crunchy kikkererwten

Een van mijn grootste verslavingen is mijn verslaving aan katjan pedis nootjes. Dat zijn gebakken pinda’s met een super krokant en spicy laagje. Super lekker, maar natuurlijk mega ongezond. Nu maakte ik in mijn studentenhuis wel eens crunchy kikkererwten. Eigenlijk ben ik die gewoon een beetje vergeten, want ik vond ze altijd super lekker. Ik kwam met het idee om die katjan padis smaak toe te voegen aan de krokante kikkererwten om zo healthy ketjan pedis te maken! En ik kan je vertellen: FANTASTISCH IDEE. Nu kan ik schaamteloos een hele bak van die kikkererwten leeg eten zonder me schuldig te voelen! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG:
– 1 blik kikkererwten
– 1/2 el chilipoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl uienpoeder
– 2 tl paprikapoeder
– 1 tl zeezout
– 1/2 tl peper
– 2 el olijfolie

WAT MOET JE DOEN:
0 Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
1 Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze enigszins droog met keukenpapier.
2 Doe de kikkererwten in een bak en voeg alle andere ingrediënten toe. Meng alles goed door elkaar.
3 Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en bak 20 minuten in de oven. Schep na 10 minuten even om. Als je ze extra krokant wil hebben, kun je ook na 15 minuten nog 5 minuten de grillstand van je oven aanzetten (als je die hebt).
4 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

3 gedachten over “Crunchy kikkererwten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *