Buddha bowl met quinoa, groenten en vega balletjes

Ik ben sinds mijn vakantie in Bali groot fan van Buddha bowls! Ze zijn lekker, voedzaam en vaak erg kleurrijk. Het voordeel van een Buddha bowl is dat je hem kan vullen met al je favoriete producten. De basis bestaat uit granen (in dit geval dus quinoa) en daar voeg je dan eiwitten (kikkererwten) en andere groenten aan toe. Het resultaat is een heerlijke en gebalanceerde maaltijd waarbij het water je in de mond loopt! Hij staat daarnaast binnen 10 minuten op tafel Benieuwd naar hoe je deze bowl maakt? Lees dan snel verder!


WAT HEB JE NODIG (2 bowls):
– 1 doosje gehacktballetjes
– 1 zak kant & klare quinoa
– 1 zakje wortel julienne
– 1 blikje rode kool
– 1 handje crunchy kikkererwten (klik voor recept)
– halve komkommer
– 4 el chilisaus

WAT MOET JE DOEN:
1 Laat de rode kool uitlekken en meng met de wortel in een bak.
2 Bak de gehacktballetjes 5-7 minuten tot ze goed warm en gaar zijn.
3 Nu ga je de bowl opmaken. Begin met de quinoa en voeg vervolgens de wortel/rodekool toe, dan de komkommer, kikkererwten en gehacktballetjes.
4 Top af met een flinke scheut chilisaus, wat zout en wat peper. Aanvallen maar!
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *