Bananenbrood met zoete aardappel

Het was super druilerig weer deze week en dan krijg ik altijd spontaan zin om te gaan bakken. Tijdens de zomer doe ik dit echt weinig, want ik blijf het liefst zo ver mogelijk van de hete oven uit de buurt tijdens zomerse temperaturen. Nu het weer wat kouder wordt, sta ik weer lekker elk weekend in de keuken nieuwe recepten uit te proberen. Vandaag maakte ik een variant op mijn bananenbrood. Het originele recept (klik hier) breidde ik uit met zoete aardappel, kurkuma en koek- en speculaaskruiden. Het resultaat was een heerlijk smeuïg brood met kruidige smaken. Echt een aanrader en natuurlijk super voedzaam! Benieuw naar het recept? Lees dan snel verder!


WAT HEB JE NODIG:
– 3 eieren
– 2 middelgrote bananen
– 2 kleine of 1 grote zoete aardappel
– 150 gr speltmeel
– 1 tl kurkuma
– 1 tl koek- en speculaaskruiden
– 1/2 tl zout
-2 el honing
– 2 tl bakpoeder

WAT MOET JE DOEN:
0 Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in (of werk met bakpapier in het cakevorm).
1 Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de zoete aardappels (met schil) totdat ze helemaal zacht zijn geworden. Giet vervolgens af en laat ze even afkoelen (of houd ze even onder de koude kraan). Haal vervolgens de schil eraf.
2 Mix het speltmeel samen met het bakpoeder en zout. Voeg nu de eieren, banaan, zoete aardappel, kurkuma, koek- en speculaaskruiden en honing toe. Meng alles met de staafmixer.
3 Stort het beslag in een cakevorm en zorg dat alles evenredig is verdeeld.
4 Bak het zoete aardappel-bananenbrood in ongeveer 30 minuten af in de oven. (Let op: alle ovens zijn verschillend, dus hou ‘m goed in de gaten!)
5 Laat het bananenbrood eerst afkoelen voordat je hem aansnijdt.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *