Tortizza’s (vega en vlees)

Pizza is mijn favo eten, want carbs en kaaaas! Ook kun je met pizza alle kanten op, want je kunt alle toppings die je maar wil toevoegen. Deze tortizza’s zijn een soort light versie van een pizza. De pizzabodem wordt vervangen door een groentenwrap, waardoor het geheel een stuk gezonder én voedzamer wordt. Daarnaast zijn tortizza’s ontzettend snel klaar en kun je er meer dan 1 van eten als diner! Ik maakte een vega tortizza met groene groenten en een tortizza met chorizo en olijven. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!


WAT HEB JE NODIG?
Tortizza met groene groenten
– 1 wrap (ik gebruikte de paprika/chili wrap van No Fairytales)
– 2 el geraspte kaas
– 1/4 bol mozzarella
– 5 groene aspergetips
– 1/4 courgette
– 1 el artisjok
– 2 el tomatensaus
– 1 tl oregano

Tortizza met chorizo en olijven
– 1 wrap (ik gebruikte de paprika/chili wrap van No Fairytales)
– 2 el geraspte kaas
– 1/4 bol mozzarella
– 2 plakjes fijngesneden chorizo (of mini chorizootjes)
– 5 olijven
– 1 tl oregano

WAT MOET JE DOEN?
0 Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed eventueel een bakplaat met bakpapier.
1 Snijd de courgette in plakjes en halveer de olijven. Scheur ook de mozzarella in stukken.
2 Smeer de twee wraps in met de tomatensaus. Beleg ze met de mozzarella en geraspte kaas.
3 De ene wrap wordt de tortizza met groene groenten. Leg bovenop de kaas de courgette, artisjok en asperges en eindig met de oregano.
4 De andere wrap wordt de tortizza met chorizo. Leg bovenop de kaas de chorizo en olijven en eindig met de oregano.
5 Leg de wraps op de bakplaat of op het rooster in de oven en bak ze ongeveer 5-10 minuten tot de kaas gesmolten is.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *