Iedereen heeft vast wel een gerecht waar je ’s nachts voor wakker gemaakt kunt worden. Voor mij is dat absoluut lasagne. Ik maakte lasagne eerst altijd met een dikke bechamelsaus en veel pakjes en zakjes, maar tegenwoordig maak ik hem vers. Een stuk lekkerder en ook veel gezonder! De saus maak ik zelf van onder andere tomatenblokjes en basilicum uit eigen tuin en de vulling bestaat uit gehakt met verse groenten. Alleen de geraspte kaas die bovenop zit, komt uit een zakje. Ik kan nou eenmaal niet zonder kaas en kaas niet zonder mij ;). Wil je deze gezondere lasagne ook eens uitproberen? Lees dan hieronder hoe je hem maakt.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

45 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 12 vierkante lasagnevellen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 rode paprika’s
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten
  • handje basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • peper en zout
  • eventueel wat oregano ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, bak in een scheut olie tot het glazig is.
  3. Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en bak het rul.
  4. Snijd de paprika’s, courgettes en tomaten in blokjes.
  5. Voeg de paprika en courgette aan het gerecht toe als het gehakt gaar is. Bak een minuut of 5 mee.
  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree en basilicum toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  7. Voeg op het eind de tomaten toe en roer nog een minuutje goed door.
  8. Haal de pan van het vuur en bouw de lasagne op. Begin en eindig met saus. Je hebt dus 3 lagen saus en 2 lagen lasagnebladen.
  9. Strooi de kaas bovenop de lasagne en top af met wat oregano.
  10. Zet de lasagne in de oven en bak in ongeveer 25-35 minuten gaar.
  11. Eet smakelijk!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 12 vierkante lasagnevellen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 rode paprika’s
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten
  • handje basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram rundergehakt
  • peper en zout
  • eventueel wat oregano ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, bak in een scheut olie tot het glazig is.
  3. Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en bak het rul.
  4. Snijd de paprika’s, courgettes en tomaten in blokjes.
  5. Voeg de paprika en courgette aan het gerecht toe als het gehakt gaar is. Bak een minuut of 5 mee.
  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree en basilicum toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  7. Voeg op het eind de tomaten toe en roer nog een minuutje goed door.
  8. Haal de pan van het vuur en bouw de lasagne op. Begin en eindig met saus. Je hebt dus 3 lagen saus en 2 lagen lasagnebladen.
  9. Strooi de kaas bovenop de lasagne en top af met wat oregano.
  10. Zet de lasagne in de oven en bak in ongeveer 25-35 minuten gaar.
  11. Eet smakelijk!

Deel het recept