Aubergine caprese

Ik eet eigenlijk elke dag boterhammen met pindakaas en banaan als lunch, omdat ik daar nou eenmaal elke dag zin in heb en het nooit gaat vervelen. Heel soms maak ik wat anders en vandaag was het zo’n dag! Ik had nog allerlei restjes in huis, waaronder een aubergine, een halve bol mozzarella en wat tomaten. Het werd een aubergine caprese. Makkelijk, snel én mega gezond! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.


WAT HAT HEB JE NODIG (1 pers.):
– 1 aubergine
– 2 tomaten
– halve bol mozzarella
– 1 el balsamico crème
– paar blaadjes basilicum
– halve tl knoflookpoeder
– halve tl uienpoeder
– halve tl paprikapoeder
– halve tl oregano
– olijfolie
– peper en zout

WAT MOET JE DOEN:
0 Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
1 Snijd de aubergines doormidden en snijd met een mes diagnoale lijnen in de aubergine. Snijd niet helemaal door, maar ongeveer tot de helft.
2 Besprenkel de aubergines met olijfolie en vervolgens met knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Leg de aubergines met de binnenkant omhoog op de bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
3 Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes.
4 Haal de aubergines uit de oven en leg op een bord. Leg nu de tomaat, mozzarella en basilicum erop. Bestrooi met oregano en balsamico.
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *