Sticky tempeh met rijst en mais

Mijn nieuwe favo food is tempeh! Ik maak het wekelijks op verschillende manieren klaar en het smaakt altijd fantastisch. Ik ben vooral dol op een wat zoutere smaak, dus deze combi van onder andere ketjap met sojasaus is een absolute topper! Dit gerecht met tempeh, rijst en mais bevat maar weinig ingrediënten en past daardoor goed in low budget food. Makkelijk, snel en lekker, wat wil je nog meer? Lees snel verder voor het recept!

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
– 250 gr tempeh
– 200 gr zilvervliesrijst
– 1 blik mais
– 50 ml ketjap
– 50 ml sojasaus
– 1 el ketchup
(- optioneel: halve komkommer)

WAT MOET JE DOEN:
1 Snijd de tempeh in blokjes en meng met de ketjap, sojasaus en ketchup in een bak. Laat 10 minuten marineren.
2 Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de tempeh op laag vuur een minuut of 10 totdat de saus kleverig wordt en goed aan de tempeh blijft plakken.
4 Giet de rijst af en verdeel over de borden. Verdeel ook de maïs over de borden evenals de tempeh.
5 Snijd de komkommer in plakjes en serveer in een schaaltje als bijgerecht.
7 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *