Visburgers

Op vrijdagavond heb ik meestal niet heel veel zin om te koken en zin in echt lekker comfortfood. Soms heb ik nog restjes van de dag ervoor, maar vaak maak ik een snelle hap. Meestal maak ik broodjes met homemade kip- of hamburgers, maar die ik heb ik de laatste tijd zo veel op dat ik besloot om eens wat nieuws te proberen: visburgers! Ze waren echt fantastisch lekker! Ontzettend eenvoudig om te maken en ook snel klaar, doordat je alleen de vis hoeft te bakken. De rest van de salades eet je koud! 100% aanrader, dus lees snel verder voor het recept!

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
– 4 hamburgerbroodjes (ik gebruik deze)
– 350 gr verse pangasiusfilet
– 150 gr bloem
– 150 gr paneermeel
– 1 ei
– peper en zout
– ijsbergsla
– zakje wortel julienne
– 1 potje rode kool
– 2 el vegan mayo

WAT MOET JE DOEN:
1 Snijd de pangasiusfilet in vier gelijke stukken.
2 Pak nu twee borden en 1 kommetje. Kluts het ei in het kommetje en bedek één bord met paneermeel en één bord met bloem.
3 Bestrooi de pangafilets met peper en zout en haal ze achtereenvolgens eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal voor alle filets en leg apart.
4 Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de pangasiusfilets in 5-7 minuten goudbruin.
5 Laat de rode kool uitlekken en meng met de wortel en 1 el vegan mayo.
6 Haal de pangafilets uit de pan en snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Leg de broodjes met de binnenkant naar beneden even in de pan, zodat ze krokant worden. Herhaal voor alle vier de broodjes.
7 Nu ga je de burgers beleggen. Smeer beide kanten van het broodjes in met wat vegan mayo en begin dan met wat sla, en leg daar vervolgens de burger op. Daarna doe je het wortel-rodekool mengsel erop en dan de bovenkant van het broodje.
8 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *