Ajam paniki

In de supermarkt vind je onwijs veel verschillende currypasta’s en boemboes. Allemaal erg lekker, maar ze zitten ook allemaal tjokvol zooi. Het is gelukkig erg makkelijk om zelf een boemboe te maken. Bij deze ajam paniki is de basis van de boemboe tomatenpuree. Hierbij doe je dan onder andere ui, knoflook en verschillende specerijen. Vervolgens blend je het in de blender of met een staafmixer en klaar is je boemboe! Benieuwd naar dit recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
Ajam paniki
– 400 gr kipfilet
– 3 preien
– 400 gr wortelen
– 500 gr witte kool
– 1 stengel citroengras
– 1 blikje kokosmelk
– mie/noodles
– optioneel: kroepoek, gebakken uitjes of komkommer als garnering
Boemboe
– 280 gr tomatenpuree
– 2 sjalotten
– 1,5 tot 2 rode pepers
– 2 teentjes knoflook
– 50 ml ketjap
– 1 el laos
– 1 tl kaneel
– 1 el kurkuma
– flinke snuf peper en zout

WAT MOET JE DOEN:
0 Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mie/noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 Snijd de kipfilet en wortel in blokjes en de preien in ringen.
2 Verhit een scheut olie in een wokpan en bak hierin de kip. Breng op smaak met wat peper en zout. Als de kip gaar is, voeg je de prei, kool en wortel toe. Roerbak dit een minuut of 5.
3 Ondertussen ga je de boemboe maken. Doe alle ingrediënten voor de boemboe in de blender en blend tot een gladde boemboe (je kunt ook een staafmixer gebruiken).
4 Voeg de boemboe toe aan de kip en groenten en meng goed door. Voeg nu ook de kokosmelk toe. Breek de stengel citroengras doormidden en doe ook erbij. Laat het geheel 10-15 minuten sudderen. Als de ajam paniki klaar is, verwijder je de citroengrasstengels.
5 Giet de mie/noodles af en serveer de ajam paniki eventueel met kroepoek, komkommer en gebakken uitjes.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *