Zuurkoolfrittata

Ik krijg vaak berichtjes over hoe een bepaald recept koolhydraatarm gemaakt kan worden of welke gerechten geschikt zijn voor een koolhydraatarm dieet. Vanaf zal ik daarom soms koolhydraatarme recepten delen, zodat er voor iedereen wat wils is op mijn website! Vandaag deel ik met jullie deze zuurkoolfrittata. Hij is geschikt als lunch of snack en vult ontzettend goed! Daarnaast is hij ook nog erg gemakkelijk om te maken én kun je meerdere porties tegelijk maken, zodat je het in koelkast kunt bewaren voor andere dagen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG:
– 4 eieren
– 500 gram zuurkool
– handje spinazie
– bakje cherrytomaten
– handje Parmezaanse kaas
– 1 tl oregano

WAT MOET JE DOEN:
0 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
1 Laak de zuurkool uitlekken in een vergiet en knijp het overtollig vocht eruit.
2 Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spinazie  tot het helemaal geslonken is.
3 Halveer de cherrytomaten en doe samen met de spinazie, zuurkool en Parmezaanse kaas in een bak. Breek de vier eieren ook in de bak en mix alles goed door elkaar. Voeg tenslotte nog 1 tl oregano toe en mix nog een keer goed.
4 Stort het zuurkoolmengsel in de ovenschaal en bak in 15-20 minuten af in de oven tot de bovenkant goudbruin is geworden.
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *