Op warme zomeravonden gaat er niets boven een heerlijke salade. Een salade heeft mega veel voordelen: het is gezond, snel klaar en past in elk budget. Vooral dat laatste is als student zijnde erg chill. Ik maak vaak een grote bak, zodat ik er de volgende dag van kan lunchen of nog een keer van kan dineren. Ook is een salade handig mee te nemen als je bijvoorbeeld in een parkje of onderweg wil eten. Mijn favo salade is de Caesarsalade. Kip en kaas is altijd een nice combinatie en ik ben ook fan van de smaak van de klassieke dressing. Helaas is de Caesardressing uit de supermarkt alles behalve klassiek, dus daarom maak ik hem altijd zelf. Het is super makkelijk én veel lekkerder. Wil je weten hoe je in een handomdraai deze salade op tafel zet? Lees dan verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 kipfilet
  • 3 el kipkruiden (ik gebruik die van Verstegen in de smaak paprika)
  • Parmezaanse kaas (snippers)
  • 1 zak romaine sla
  • handje croutons
  • cherrytomaatjes
  • 1 hardgekookt eiVoor de dressing
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterd
  • het eigeel van 2 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier. Breng ook een pannetje water aan de kook en kook hierin een ei (hardgekookt).
  2. Meng in een kom de kipfilet met olijfolie en de kipkruiden. Laat dit een paar minuten intrekken.
  3. Leg de kipfilet op de bakplaat en bak in oven in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Begin ondertussen met de dressing. Snijd de knoflook en de ansjovis fijn. Meng met een snuf peper in een kom.
  5. Voeg vervolgens de mosterd, het eigeel en het citroensap toe. Meng goed met een garde. Voeg vervolgens wat scheutjes olijfolie toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.
  6. Halveer wat cherrytomaten en leg deze samen met de sla op een bord.
  7. Haal de kip uit de oven en snijd in stukjes. Leg dit bovenop de salade.
  8. Garneer met de Parmezaanse snippers, croutons en het gekookte ei.
  9. Voeg vervolgens de gewenste hoeveelheid dressing toe aan je salade.
  10. Eet smakelijk!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 kipfilet
  • 3 el kipkruiden (ik gebruik die van Verstegen in de smaak paprika)
  • Parmezaanse kaas (snippers)
  • 1 zak romaine sla
  • handje croutons
  • cherrytomaatjes
  • 1 hardgekookt eiVoor de dressing
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl mosterd
  • het eigeel van 2 eieren
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier. Breng ook een pannetje water aan de kook en kook hierin een ei (hardgekookt).
  2. Meng in een kom de kipfilet met olijfolie en de kipkruiden. Laat dit een paar minuten intrekken.
  3. Leg de kipfilet op de bakplaat en bak in oven in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Begin ondertussen met de dressing. Snijd de knoflook en de ansjovis fijn. Meng met een snuf peper in een kom.
  5. Voeg vervolgens de mosterd, het eigeel en het citroensap toe. Meng goed met een garde. Voeg vervolgens wat scheutjes olijfolie toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.
  6. Halveer wat cherrytomaten en leg deze samen met de sla op een bord.
  7. Haal de kip uit de oven en snijd in stukjes. Leg dit bovenop de salade.
  8. Garneer met de Parmezaanse snippers, croutons en het gekookte ei.
  9. Voeg vervolgens de gewenste hoeveelheid dressing toe aan je salade.
  10. Eet smakelijk!

Deel het recept