Bananabread

Sundays are for baking! Nu ik weer naar school moet, vind ik het fijn om tussendoortjes mee te nemen. Daarom maak ik vaak dit bananenbrood! Van nature zoet door de bananen die erin zitten en super handig om mee te nemen. Ik leg een paar plakken in de koelkast en de rest vries ik in. Zo heb je elke dag een verantwoorde snack! Wil je weten hoe je dit bananabread maakt? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (1 brood, 10-12 plakken):
– 3 eieren
– 4 middelgrote bananen
– 150 gr amandelmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 2 el honing
– 2 el kokosrasp
– olie/boter om in te vetten

WAT MOET JE DOEN?
0 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met olie of boter.
1 Prak 3 bananen fijn in een bak en voeg hier de eieren, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel en honing aan toe. Meng met een staafmixer tot een glad beslag. Je kunt ook alle ingrediënten in een keukenmachine doen als je dat fijner vindt.
2 Voeg 1 el kokosrasp toe aan het beslag en roer even goed door.
3 Doe het beslag in de ingevette cakevorm.
4 Halveer 1 banaan door de lengte en leg bovenop het beslag. Druk het een klein beetje erin.
5 Doe het bananenbrood in de oven en bak in ongeveer 35-45 minuten goudbruin.
6 Laat het bananenbrood een half uurtje afkoelen voordat je hem aansnijdt.
7 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Eén gedachte over “Bananabread”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *