Aangezien de zoveelste hittegolf weer voor de deur staat, is het weer tijd om de barbecue aan te steken! Deze keer gaan we op de Griekse tour met souvlaki! Je kunt deze spiesjes ook grillen in een grillpan als je geen bbq hebt! Traditionele souvlaki wordt meestal gemaakt van lams- of varkensvlees, maar zelf ben ik daar niet enorm fan van. Vandaar deze variant met kip! Deze souvlaki is een topper voor op de barbecue, maar hij smaakt ook heerlijk in een pitabroodje met komkommer, sla en paprika. Daarnaast heb ik er een heerlijke vegan tzatziki bij gemaakt en die is HEEL goed gelukt! Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):

Voor de broodjes souvlaki:

  • 6 houten prikkers
  • 350 gr kippendijfilet
  • 2 rode paprika’s
  • halve komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels oregano
  • zakje ijsbergsla
  • peper en zout
  • 2 of 3 pitabroodjes per persoon
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
    Voor de vegan tzatziki:
  • 1 el citroensap
  • 200 gram plantaardige yoghurt
  • halve komkommer
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak een marinade van 2 el olijfolie, 3 el chilipoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el oregano, het sap van een halve citroen en een fijngesneden teentje knoflook. Snijd de kippendijen in stukken en marineer ze 10 minuten in het mengsel.
  2. Rasp ondertussen een halve komkommer. Knijp de geraspte komkommer vervolgens uit boven een vergiet om al het vocht eruit te halen. Doe de geraspte komkommer vervolgens in een schaaltje.
  3. Pers 1 teentje knoflook uit boven de komkommerrasp. Voeg ook 1 el citroensap en de yoghurt toe. Roer goed door.
  4. Breng de tzatziki op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie. Zet de saus in de koelkast.
  5. Rijg de gemarineerde kippendij aan de 6 houten spiesjes.
  6. Verwarm een grillpan en grill hierin de souvlakispiesjes tot ze gaar zijn (of bak ze op de barbecue).
  7. Verwarm de pitabroodjes in de oven of magnetron (of op de barbecue).
  8. Snijd een halve komkommer en 2 tomaten in plakjes en de paprika’s in reepjes.
  9. Serveer de souvlakispiesjes in een pitabroodje met de gesneden groenten en ijsbergsla. Top af met een flinke lepel tzatziki!
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):

Voor de broodjes souvlaki:

  • 6 houten prikkers
  • 350 gr kippendijfilet
  • 2 rode paprika’s
  • halve komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels oregano
  • zakje ijsbergsla
  • peper en zout
  • 2 of 3 pitabroodjes per persoon
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
    Voor de vegan tzatziki:
  • 1 el citroensap
  • 200 gram plantaardige yoghurt
  • halve komkommer
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak een marinade van 2 el olijfolie, 3 el chilipoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el oregano, het sap van een halve citroen en een fijngesneden teentje knoflook. Snijd de kippendijen in stukken en marineer ze 10 minuten in het mengsel.
  2. Rasp ondertussen een halve komkommer. Knijp de geraspte komkommer vervolgens uit boven een vergiet om al het vocht eruit te halen. Doe de geraspte komkommer vervolgens in een schaaltje.
  3. Pers 1 teentje knoflook uit boven de komkommerrasp. Voeg ook 1 el citroensap en de yoghurt toe. Roer goed door.
  4. Breng de tzatziki op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie. Zet de saus in de koelkast.
  5. Rijg de gemarineerde kippendij aan de 6 houten spiesjes.
  6. Verwarm een grillpan en grill hierin de souvlakispiesjes tot ze gaar zijn (of bak ze op de barbecue).
  7. Verwarm de pitabroodjes in de oven of magnetron (of op de barbecue).
  8. Snijd een halve komkommer en 2 tomaten in plakjes en de paprika’s in reepjes.
  9. Serveer de souvlakispiesjes in een pitabroodje met de gesneden groenten en ijsbergsla. Top af met een flinke lepel tzatziki!
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept