Komende maandag begint mijn introductie voor de pre-master Communicatiewetenschap. Dat betekent een overvol programma vol rondleidingen, spelletjes, etentjes en andere activiteiten (iets met bier?). Ik kan dus wel een flinke dosis vitamines gebruiken om deze week goed door te komen. Vandaar het idee voor deze groene pasta die bomvol groene groenten zit! Door de homemade saus en verse producten is hij nog gezond ook! Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak spaghetti
  • 4 worstjes (varkenssaucijzen bijv.)
  • 300 gr spinazie
  • 2 broccoli’s
  • 2 courgette’s
  • 200 gr diepvries erwten
  • 150 ml kookroom (ik gebruikte de plantaardige van alpro)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • bakje cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • (optioneel: Parmezaanse kaas)
  • (optioneel: pijnboompitten)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 2 grote pannen water aan de kook. Kook in een van de pannen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli’s in roosjes en kook in ongeveer 12 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen de worsten in een (braad)pan gaar. Snijd in stukjes wanneer gaar.
  4. Stop 1/3 van de gekookte broccoli in een blender/keukenmachine samen met de spinazie, knoflook, basilicum en kookroom. Blend tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de courgette in blokjes en verhit een grote wok of bakpan. Bak hierin de courgette ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg na 5 minuten de overige broccoli, worst, spaghetti, erwten en groene saus toe en roer 10 minuten goed door.
  7. Schep de pasta op de borden en serveer met gehalveerde cherrytomaatjes.
  8. Garneer met een snuf peper en optioneel met Parmezaanse kaas en pijnboompitten!
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak spaghetti
  • 4 worstjes (varkenssaucijzen bijv.)
  • 300 gr spinazie
  • 2 broccoli’s
  • 2 courgette’s
  • 200 gr diepvries erwten
  • 150 ml kookroom (ik gebruikte de plantaardige van alpro)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • bakje cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • (optioneel: Parmezaanse kaas)
  • (optioneel: pijnboompitten)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 2 grote pannen water aan de kook. Kook in een van de pannen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de broccoli’s in roosjes en kook in ongeveer 12 minuten gaar.
  3. Bak ondertussen de worsten in een (braad)pan gaar. Snijd in stukjes wanneer gaar.
  4. Stop 1/3 van de gekookte broccoli in een blender/keukenmachine samen met de spinazie, knoflook, basilicum en kookroom. Blend tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de courgette in blokjes en verhit een grote wok of bakpan. Bak hierin de courgette ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg na 5 minuten de overige broccoli, worst, spaghetti, erwten en groene saus toe en roer 10 minuten goed door.
  7. Schep de pasta op de borden en serveer met gehalveerde cherrytomaatjes.
  8. Garneer met een snuf peper en optioneel met Parmezaanse kaas en pijnboompitten!
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!

Deel het recept