Curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten

Sinds een week heb ik zomervakantie, maar buiten lijkt het soms wel herfst. Regen, miezer of een flinke wind zorgt ervoor dat ik meteen weer trek krijg in een wat herfstiger maaltje. Vandaar dat ik deze snelle curry met zoete aardappel, spinazie en kikkererwten maakte. Het was eigenlijk een soort kliekjesmaaltijd, want ik heb de curry bedacht met ingrediënten die ik nog in huis had. Het resultaat was erg lekker en daarom deel ik vandaag het recept! Honger gekregen? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
– 400 gr zilvervliesrijst
– 400 gr spinazie
– 1 sjalot
– 1 blik kikkererwten
– 3 zoete aardappels
– 1 blik kokosmelk
– 3 el kerriepoeder
– 2 el kurkuma
– 1 tl chiliflakes
– 1 el komijn
– peper en zout
– optioneel: handje fijngehakte pinda’s

WAT MOET JE DOEN:
1 Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Snijd de sjalot fijn en snijd de zoete aardappels in blokjes (je hoeft ze niet te schillen).
3 Verhit een scheut olie in een wokpan en bak hierin de sjalot glazig. Als de sjalot glazig is voeg je de chiliflakes toe en bak 2 min mee. Voeg daarna de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is.
4 Voeg vervolgens de zoete aardappel en kikkererwten (zonder vocht) toe. Roerbak 2 min. Voeg daarna het kerriepoeder, de kurkuma en de komijn toe en roer alles goed door elkaar. Laat de smaken een minuut of 3 intrekken en voeg dan de kokosmelk toe. Laat de curry nu ongeveer 15-20 minuten koken tot de zoete aardappel zacht is geworden.
5 Serveer je curry met de rijst en eventueel een schijfje limoen en een handje fijngehakte pinda’s.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *