Quinoasalade met venkel en sinaasappel

Ook deze maand was het weer tijd voor de #swiepswoepswap van @mandyandmore en natuurlijk deed ik weer mee. Deze keer mocht ik iets maken van @knoeienmetinge en het werd deze frisse quinoasalade met sinaasappel en venkel. Ik gaf er mijn eigen draai aan door avocado en veldsla toe te voegen. De salade is ontzettend makkelijk om te maken en heerlijk vullend. Ik at hem als lunch, maar je kunt hem ook gerust als diner eten. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
– handje veldsla
– paar blaadjes munt
– 100 gr gekookte quinoa (ik gebruikte deze kant en klare)
– halve avocado
– 1 sinaasappel
– 100 gr venkel
– 1 el rozijnen
– peper en zout

WAT MOET JE DOEN:
0 Als je ongekookte quinoa gebruikt, kook je eerst de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte quinoa die al gaar was, dus die kon ik meteen gebruiken.
1 Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakjes.
2 Pel de sinaasappel en halveer. De ene helft snijd je in partjes de andere helft bewaar je. Halveer ook de avocado en snijd in plakjes.
3 Meng nu alle ingrediënten (sla, quinoa, avocado, munt, halve sinaasappel, venkel, rozijnen) door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Knijp de overgebleven halve sinaasappel uit en meng nog een keer goed door elkaar.
4 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Klik hier voor het originele recept van Inge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *