Banaan-havermoutkoekjes

Ken je dat gevoel wanneer je de hele dag super gezond hebt gegeten, maar in de avond echt veel gaat snaaien? Precies, nou dat heb ik dus ook heel vaak. Mijn guilty pleasure is echt koekjes, vooral oreo’s of van de Zaanse huisjes zijn echt mijn favorieten. Helaas zijn ze natuurlijk niet erg gezond, dus daarom besloot om eens gezonde koekjes te maken. Ik maakte ze van banaan met havermout en ik moet zeggen dat ik ze bijzonder lekker vind! Ze zijn crunchy van buiten en chewy van binnen en absoluut een goede vervanger voor de ongezonde koekjes. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!


WAT HEB JE NODIG (+/- 10 koekjes):
– 2 bananen
– 100 gr havermout
– 1 tl kaneel
– snuf zout

WAT MOET JE DOEN:
0 Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
1 Brak de bananen met een vork.
2 Voeg vervolgens de havermout, kaneel en zout toe en meng en kneed met je handen tot een grote bal.
3 Maak nu 10-15 kleine balletjes van de grote bal.
4 Nu ga je de koekjes maken. Leg een balletje in je handpalm en druk hem met de andere hand stevig aan, zodat je een rond koekje krijgt. Perfectioneer de randen zodat ze mooi rond zijn en leg de vervolgens op de bakplaat. Herhaal dit met alle balletjes tot je alle koekjes hebt gemaakt.
5 Bak de koekjes ongeveer 10-20 minuten in de oven (elke oven is anders) tot ze mooi bruin zijn gekleurd.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *