Tropische bbqspiesjes met kip en ananas

Het is weer de tijd van het jaar: bbq all day long! Ik HOU echt van bbqen, zo chill om de hele avond lekker de tafelen met vrienden. Niet alles meteen grillen, maar gewoon langzaam af en toe een stukje vlees. En dan ook nog heel veel lekkere salades, dips en een stokbroodje erbij. Ik word er in ieder geval heel blij van. Zo ook van deze tropische bbqspiesjes met paprika, ananas, rode ui en kip. Super eenvoudig om te maken en gegarandeerd een hit tijdens jouw bbq! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 spiesjes):
– 300 gr kipfilet
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 oranje paprika
– 1 rode ui
– klein blikje ananasblokjes (of schijfjes)
– 1 tl chilipoeder
– 1 el kipkruiden (deze)
– peper en zout
– olie

WAT MOET JE DOEN:
1 Snijd de kipfilet in blokjes en meng in een bak met een flinke scheut olijfolie, de kipkruiden, chilipoeder en wat peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar en laat een minuut of 10 marineren in de koelkast.
2 Snijd de paprika’s in blokjes en versnipper de ui in laagjes. Snijd alles in vierkantjes van ongeveer 2 x 2 cm. Dit hoeft niet heel precies, als je ze straks maar handig aan een spies kan rijgen.
3 Spoel de ananasblokjes even af onder de kraan, zodat het zoete sap eraf is. Leg ze vervolgens klaar bij de paprika en ui.
4 Nu ga je de spiesjes maken. De volgorde waarin je alles gaat rijgen maakt niet uit. Ik deed aan elke spies 3 stukjes kip en verder deed ik er dus afwisselend ui, paprika en ananas aan. Op de foto kun je zien welke volgorde ik precies heb gedaan.
5 Leg de spiesjes vervolgens op de bbq (of op de grill) en bak ze in ongeveer 5-10 minuten gaar. Keer regelmatig.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *