Overnight chocolate oats met kersen

Het ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik ben echt dol op warme havermoutjes of kwarkpannenkoekjes. Als ik vroeg college heb of moet werken, heb ik helaas niet heel veel tijd om uitgebreid te ontbijten. Overnight oats was echt een lifesaver wat dat betreft. Je mixt wat (plantaardige) melk met de havermout in een afsluitbaar potje of bakje en dat laat je dan de hele nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend heb je dan een heerlijk bakkie havermout, maar dan dus koud. Je kunt er alle toppings bij doen die je maar wil en je bent meteen ready to go! In dit recept gebruikte ik dus onder andere kersen als topping, maar je bent natuurlijk helemaal vrij om zelf andere toppings te kiezen! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!


WAT HEB JE NODIG (1 portie):
Overnight oats
– 40 gr havermout
– 200 ml amandelmelk
– 1 el cacao
Toppings
– 1 el hennepzaad
– 2 el kwark
– handjevol kersen
– 1 blokje pure chocolade (ik gebruikte deze)

WAT MOET JE DOEN:
1 Pak een afsluitbaar bakje of potje en doe hier de havermout, amandelmelk en cacao in. Doe de deksel/dop erop en schud 10 seconden, zodat alles goed gemengd is. Met een lepel krijg je de cacao niet goed gemengd , daarom moet je schudden.
2 Zet het mengsel de hele nacht in de koelkast.
3 Snijd alvast je toppings en leg ze eventueel ook vast klaar in de koelkast, zodat je morgen meteen ready to go bent en het er alleen nog maar bij hoeft te doen.
4 Roer de overnight oats de volgende ochtend nog even door met een lepel en voeg eventueel wat toppings naar keuze toe. Ik voegde een 2 el kwark, een handjevol ontpitte kersen en 1 el hennepzaad toe. Ook sneed ik een blokje pure chocolade fijn en strooide dit eroverheen.
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *