Het is alweer lang geleden dat ik een receptje met vis heb gepost, dus let’s have some! Ik had heel veel zin in pasta en wat is er nou beter dan pasta met gamba’s? Vers uit de supermarkt vind ik ze erg duur, maar bij de Appie in de vriezer hebben ze een halve kilo gamba’s voor €5. Let op: dit zijn wel ongepelde gamba’s, dus je moet ze zelf nog schoonmaken. Ik vind dit niet zo erg, maar als je meteen hapklare gamba’s wil, moet je dus iets meer betalen. Ik voegde aan de pasta wat spinazie en zongedroogde tomaten toe en maakt er een romige sausje bij. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr gamba’s (ik gebruikte deze, maar je hebt ook kant en klare in het koelschap)
  • 400 gr linguine of spaghetti
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 400 gr spinazie
  • 3 teentjes knoflook en 1 ui
  • 250 ml kookroom
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • 1 tl chiliflakes
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de gamba’s schoon door de kop en staart te verwijderen. Vervolgens snijd je de gamba over de rug open en verwijder je het maag-darmkanaal. Als je al schoongemaakte gamba’s hebt gekocht, sla je deze stap dus over.
  3. Snijd de knoflook en uit fijn. Verhit een scheut olie in een pan en voeg de gamba’s toe. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en een halve eetlepel oregano. Bak een paar minuten tot de gamba’s gaar zijn. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even apart op een bordje.
  4. Verhit opnieuw een scheut olie in de zojuist gebruikte pan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de chiliflakes en spinazie toe en bak tot het helemaal geslonken is.
  5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn en voeg samen met de gamba’s aan de spinazie toe als deze gaar is. Bak een paar minuten.
  6. Voeg nu de kookroom en 50 gr Parmezaanse kaas toe. Breng het geheel aan de kook en blijf af en toe omscheppen tot de saus is ingedikt. Breng eventueel op smaak met wat extra peper of oregano.
  7. Giet de pasta af en voeg toe aan het spinaziemengsel. Schep goed om, zodat alle pasta bedekt is met de saus. Laat nog 5-10 minuten op zachtjes vuur verder bakken. Schep af en toe om.
  8. Serveer je pasta met wat extra Parmezaanse kaas en een snuf peper.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet de delen op Instagram met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr gamba’s (ik gebruikte deze, maar je hebt ook kant en klare in het koelschap)
  • 400 gr linguine of spaghetti
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 400 gr spinazie
  • 3 teentjes knoflook en 1 ui
  • 250 ml kookroom
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 1 el oregano
  • 1 tl chiliflakes
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de gamba’s schoon door de kop en staart te verwijderen. Vervolgens snijd je de gamba over de rug open en verwijder je het maag-darmkanaal. Als je al schoongemaakte gamba’s hebt gekocht, sla je deze stap dus over.
  3. Snijd de knoflook en uit fijn. Verhit een scheut olie in een pan en voeg de gamba’s toe. Voeg na 1 minuut de knoflook toe en een halve eetlepel oregano. Bak een paar minuten tot de gamba’s gaar zijn. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze even apart op een bordje.
  4. Verhit opnieuw een scheut olie in de zojuist gebruikte pan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de chiliflakes en spinazie toe en bak tot het helemaal geslonken is.
  5. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn en voeg samen met de gamba’s aan de spinazie toe als deze gaar is. Bak een paar minuten.
  6. Voeg nu de kookroom en 50 gr Parmezaanse kaas toe. Breng het geheel aan de kook en blijf af en toe omscheppen tot de saus is ingedikt. Breng eventueel op smaak met wat extra peper of oregano.
  7. Giet de pasta af en voeg toe aan het spinaziemengsel. Schep goed om, zodat alle pasta bedekt is met de saus. Laat nog 5-10 minuten op zachtjes vuur verder bakken. Schep af en toe om.
  8. Serveer je pasta met wat extra Parmezaanse kaas en een snuf peper.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet de delen op Instagram met de tag @studentjekookt!

Deel het recept