Bosbessencrumble

Het diepvriesfruit uit de supermarkt is hier echt niet aan te slepen. Bijna dagelijks gaat er wel een doosje mango, aardbei of bosbessen doorheen. Je kunt ze echt overal doorheen doen, bijvoorbeeld door je havermout, door een smoothie of door je pannenkoeken. Vandaag maakte ik er een heerlijke crumble mee. Super easy om te maken en echt een prima gezonde vervanging voor bijvoorbeeld cake of taart. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
– 1 doosje diepvries blauwe bessen
– 40 gr havermout
– 25 gr amandelmeel
– 1 el kokosolie
– 2 el honing
– snuf zout

WAT MOET JE DOEN:
0 Verwarm de oven voor op 180 graden.
1 Doe de havermout samen met het amandelmeel en zout in een kom en meng door elkaar.
2 Smelt de kokoslie samen met de honing in een pannetje en voeg toe aan de droge ingredienten. Roer eerst even met een lepel door elkaar (want = heet) en daarna kun je met je handen kneden tot het kruimelig wordt.
3 Doe de bosbessen in een ovenschaaltje en stort vervolgens de crumble eroverheen. Druk het goed aan.
4 Bak de blauwe bessen crumble in ongeveer 15 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus hou m goed in de gaten. Als hij goudbruin kleur, issie klaar.
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *