Buddha bowl met tempeh en broccoli

Er gaat niets boven een Buddha bowl! Als ik een keer wat minder zin heb om te koken of als ik weinig tijd heb, kies ik vaak voor een bowl. Je kunt er alles in doen wat je wil (bijvoorbeeld wat je nog in de koelkast hebt liggen) en je topt het af met wat ketjap, sojasaus of kruiden. Makkelijk, snel en altijd weer lekker! Benieuwd naar deze bowl met tempeh en broccoli? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
– 1 broccoli
– 200 gr rijst
– 1 avocado
– 200 gr tempeh
– handje radijsjes
– 5 el ketjap
– 5 el sojasaus
– sesamzaadjes

WAT MOET JE DOEN:
0 Breng twee pannen water aan de kook. Kook in de ene pan de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
1 Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in de andere pan in 5-7 minuten gaar.
2 Snijd ondertussen de tempeh in plakjes en doe samen met 3 el ketjap en 3 el sojasaus in een kom. Hussel even goed zodat alle tempeh bedekt is met de saus. Bak de tempeh vervolgens in een koekenpan in een klein scheutje olie. Bak ongeveer 3 minuten per kant.
3 Giet de rijst en broccoli af en zet even apart. Snijd ook de radijsjes in schijfjes en halveer de avocado.
4 Nu ga je de bowl maken. Begin met de rijst en voeg vervolgens broccoli, tempeh, radijsjes en avocado toe. Top af met 1 el ketjap, 1 el sojasaus en wat sesamzaadjes.
5 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *