Kwarkpannenkoekjes

Ik ben echt dol op pannenkoeken, maar het perfecte recept uitvinden bleek moeilijker dan gedacht. Zo veel dingen heb ik geprobeerd, van banaanpannenkoekjes tot aan pannenkoeken van havermout of peperdure soorten meel. Helaas was de consistentie nooit helemaal goed en vielen ze uit elkaar of werden ze niet helemaal goed gaar. Tot een week geleden! Een vriendin van mij maakte pannenkoekjes met kwark voor me en wauw, die waren lekker! Ze zijn lekker fluffy en wat dikker en ze zijn enorm vullend. Ik ben toen zelf gaan experimenteren met deze perfecte pannenkoekjes tot gevolg! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

WAT HEB JE NODIG (±8 pannenkoekjes):
– 200 gr kwark naar keuze
– 50 gr bloem (ik gebruikte speltbloem)
– 25 gr zelfrijzend bakmeel
– 2 eieren
– 1 tl kaneel
– snuf zout
– olie of boter om in te bakken
De blauwe bessen saus
– 50 ml kwark
– handje blauwe bessen (diepvries)

WAT MOET JE DOEN:
1 Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en doe het vervolgens in een kom.
2 Voeg alle andere ingrediënten toe en mix het geheel met een garde tot een dik beslag zonder klontjes.
3 Verhit een scheut olie of klontje boter in een koekenpan en maak met een eetlepel 2 tot 3 hoopjes beslag per keer.
4 Laat de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten bakken en keer ze vervolgens om en laat ze dan nog een minuut of 2 bakken.
5 Maak ondertussen de bosbessensaus (optioneel) door de kwark met blauwe bessen in de blender te doen of te pureren met een staafmixer.
6 Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *