Mijn vriend is echt dol op de Aziatische keuken. Vooral curry’s en andere kruidige gerechten vindt hij top! Zijn lievelingsgerecht is tikka masala en we maakten dat vaak met zo’n kruidenpasta uit de supermarkt. Tegenwoordig maken we eigenlijk altijd alles zelf en kopen we nooit meer  pakjes en zakjes uit de supermarkt. Ik besloot daarom om eens zelf een tikka masala te maken. De basis voor de saus bestaat uit tomatensaus met specerijen en daar voeg je dan kip aan toe. Omdat ik altijd wat groenten bij het avondeten wil, heb ik er paprikareepjes aan toegevoegd. De saus is super creamy en mega smaakvol! Er zit een flink wat pit in, maar als je niet van pittig eten houdt kun je de chili gewoon weglaten. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr kippendijfilet
  • 400 gr rijst
  • 1 ui en 1 sjalot
  • 4 paprika’s
  • 500 ml tomatenpassata
  • 150 ml (romige) kokosmelk
  • 2 el maizena 
  • 200 ml yoghurt
  • 3 el garam masala
  • 2 el kurkuma
  • 1 el chiliflakes
  • 4 naanbroden
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kip in blokjes en doe samen met de yoghurt, 2 el garam masala, 1 el kurkuma en een flinke snuf peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar en laat 30-60 minuten marineren in de koelkast.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  3. Snijd de ui en sjalot fijn en snijd de paprika in reepjes.
  4. Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de sjalot en ui aan. Voeg 1 el garam masala, 1 el kurkuma en een halve el chiliflakes toe en bak een paar minuten aan.
  5. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en bak tot de kip gaar is. Als de kip gaar is voeg je de paprika toe en bak dit een minuut of 5 mee.
  6. Voeg nu de tomatenpassata toe samen met de kokoksmelk, maizena en een flinke snuf peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat de saus indikken.
  7. Proef je saus en voeg naar smaak nog wat extra chiliflakes toe als je het wat pittig wil hebben.
  8. Giet de rijst af en serveer de tikka masala met de rijst en het naanbrood.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr kippendijfilet
  • 400 gr rijst
  • 1 ui en 1 sjalot
  • 4 paprika’s
  • 500 ml tomatenpassata
  • 150 ml (romige) kokosmelk
  • 2 el maizena 
  • 200 ml yoghurt
  • 3 el garam masala
  • 2 el kurkuma
  • 1 el chiliflakes
  • 4 naanbroden
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kip in blokjes en doe samen met de yoghurt, 2 el garam masala, 1 el kurkuma en een flinke snuf peper en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar en laat 30-60 minuten marineren in de koelkast.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  3. Snijd de ui en sjalot fijn en snijd de paprika in reepjes.
  4. Verhit een scheut olie in een pan en bak hierin de sjalot en ui aan. Voeg 1 el garam masala, 1 el kurkuma en een halve el chiliflakes toe en bak een paar minuten aan.
  5. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en bak tot de kip gaar is. Als de kip gaar is voeg je de paprika toe en bak dit een minuut of 5 mee.
  6. Voeg nu de tomatenpassata toe samen met de kokosmelk, maizena en een flinke snuf peper en zout. Breng het geheel aan de kook en laat de saus indikken.
  7. Proef je saus en voeg naar smaak nog wat extra chiliflakes toe als je het wat pittig wil hebben.
  8. Giet de rijst af en serveer de tikka masala met de rijst en het naanbrood.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept