Winter is coming en de supermarkten liggen weer vol met wintergroenten, waaronder pompoen! Dit oranje goud heb ik vorig jaar eigenlijk pas ontdekt, dankzij een huisgenoot. Dit jaar ben ik van plan om er veel mee te gaan koken, dus je zal het vast en zeker nog vaker voorbij zien komen. Ik ging naar de AH met het idee om zo’n pompoen helemaal zelf kapot te hakken (geloof me dat is nogal een karwei), maar toen viel mijn oog op de beste uitvinding EVER: lasagnebladen gemaakt van pompoen. Mega chill én mega gezond natuurlijk. Veel veggies betekent veel vitamines en dat hebben we wel nodig met de aankomende kou! Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 1 pak pompoenlasagnebladen (AH)
  • 500 gram gehakt
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pakje passata
  • verse basilicum
  • geraspte kaas en/of mozzarella
  • peper en zout
  • ui en knoflook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie en bak daarin een gesnipperde een ui en wat fijngehakte knoflook aan.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Snijd de courgette, paprika’s en tomaten in blokjes en bak even mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de passata ook toe. Roer goed door en laat vijf minuten pruttelen.
  6. Voeg wat blaadjes verse basilicum toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  7. Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op. Begin met een schep van  het gehaktmengsel gevolgd door een laag bladen. Het maakt
  8. niet uit of je eindigt met het gehaktmengsel of de bladen.
  9. Bestrooi de bovenkant met de kaas en eventueel wat groenteschijfjes.
  10. Bak de lasagne in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten.
  11. Garneer eventueel met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 1 pak pompoenlasagnebladen (AH)
  • 500 gram gehakt
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pakje passata
  • verse basilicum
  • geraspte kaas en/of mozzarella
  • peper en zout
  • ui en knoflook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie en bak daarin een gesnipperde een ui en wat fijngehakte knoflook aan.
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  4. Snijd de courgette, paprika’s en tomaten in blokjes en bak even mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de passata ook toe. Roer goed door en laat vijf minuten pruttelen.
  6. Voeg wat blaadjes verse basilicum toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
  7. Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op. Begin met een schep van  het gehaktmengsel gevolgd door een laag bladen. Het maakt
  8. niet uit of je eindigt met het gehaktmengsel of de bladen.
  9. Bestrooi de bovenkant met de kaas en eventueel wat groenteschijfjes.
  10. Bak de lasagne in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten.
  11. Garneer eventueel met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

Deel het recept