Het is half oktober en nog steeds eet ik dagelijks buiten op mijn balkon. Een vestje of trui is geen overbodige luxe, maar toch is het nog steeds lekker. Wel merk ik dat ik steeds meer zin krijg in winterkost. Mijn hoofd staat niet meer naar pastasalades of andere lichte maaltijden, maar meer naar gerechten met pit. Vandaar dat ik vandaag koos voor een curry met zoete aardappel, kip, tomaat, courgette en paprika. En lekker dat ie was! Lees verder onder de foto voor het recept

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 2 kipfilets
  • 1 zoete aardappel
  • 4 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 400 gr verse spinazie
  • gele currypasta
  • blikje kokosmelk
  • ui en knoflook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper een ui en pers twee teentjes knoflook ui. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de ui en knoflook een minuutje aan.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook.
  4. Snijd de tomaten, zoete aardappel, paprika en courgette in blokjes en voeg ook toe als de kip gaar is.
  5. Voeg de spinazie in delen toe aan de kip en groenten tot het geslonken is.
  6. Doe de curry pasta bij het gerecht en giet er een half blikje kokosmelk bij. Roer het goed door.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Eet smakelijk!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 2 kipfilets
  • 1 zoete aardappel
  • 4 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 400 gr verse spinazie
  • gele currypasta
  • blikje kokosmelk
  • ui en knoflook
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper een ui en pers twee teentjes knoflook ui. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de ui en knoflook een minuutje aan.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook.
  4. Snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes en voeg ook toe als de kip gaar is.
  5. Voeg de spinazie in delen toe aan de kip en groenten tot het geslonken is.
  6. Doe de curry pasta bij het gerecht en giet er een half blikje kokosmelk bij. Roer het goed door.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Eet smakelijk!

Deel het recept